Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler Sempozyumu

Fakültemiz ve AÇBİD (Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği) tarafından düzenlenen 3. Ulusal  Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler Sempozyumu, 21-24 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sempozyuma, Türkiye’de birçok  üniversitenin diş hekimliği fakültelerinden akademisyenler katıldı. Dekanımız Prof. Dr. Alper ALKAN başkanlığındaki sempozyumda, ağız ve çene cerrahisi alanındaki son gelişmeler ele alındı ve bu konuda isim yapmış akademisyenlerin, bilgi ve deneyimleri genç meslektaşlarıyla paylaşıldı.

Sempozyumun ilk günü Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR  ve AÇBİD (Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği) Başkanı Prof. Dr. Selçuk BASA birer konuşma yaptılar.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Korosunun verdiği konser ise sempozyuma ayrı bir renk kattı.

Sempozyum kapsamında, Türkiye’de ilk ve tek olan Ağız ve Çene Cerrahisi Branş Hastanemizde canlı cerrahi gösterimi yapıldı. Dört Köşeli Lefort I Osteotomi ameliyatı dünyaca ünlü Dr. Eugene E. KELLER operatörlüğünde 34 yaşında erkek bir hastaya (A.S.) yapıldı. Operasyon, başından sonuna kadar konferans salonundaki tüm katılımcılar tarafından canlı olarak izlendi. Dr. Eugene E. KELLER operasyon esnasında katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Dr. Eugene E. KELLER operasyon sonrasında, hastanemizdeki mevcut teknolojiye ve işleyişe olan hayranlığını dile getirdi.