Yükseköğretim Kurulu’ndan Fakültemize Turuncu Bayrak Ödülü

Herkes mekândan bağımsız ve eşit olarak faydalanma hakkına sahiptir. Ulaşılabilirlik; “yaşamın tüm alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmek ve bunlardan yararlanabilmek” anlamına gelmektedir. Bu ilkeler doğrultusunda Fakültemizde yapılan fiziksel çevre düzenlemeleri, sadece engellilerin değil, aynı zamanda geçici olarak engeli olanlar, yaşlılar, hamileler, bebek arabalılar, çocuklar gibi hareket kısıtlılığına sahip bireyler olarak tanımlanan kişilerin de ulaşabilirliğine ve toplumsal hayata katılımlarına hizmet etmektedir. Engellilerin, hayatın her alanında başkalarına bağımlı olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için fakültemiz iç ve dış mekânlarında bütün engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar zaman, maliyet ve işgücünden sakınmadan devam ettirilmektedir. Bununla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Mart ayında başlatılan ve üniversite yerleşke sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için gerçekleştirilen çalışmalarda, başarılı bulunan üniversiteler ödüllendirildi. Kamuoyunda farkındalık oluşturulması adına gerçekleştirilen çalışmada “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” kazanan üniversitelere, 15 Mayıs 2018 tarihinde YÖK Başkanlığında düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törende, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Fakültemiz, mekânda erişebilirlik alanında “Turuncu Bayrak Ödülü”ne layık görüldü. Bahsi geçen ödülümüz; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından, Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’ye takdim edilmiştir.