Tiyatro (Şark Dişçisi)

Diş Hekimliği Fakültesi Tiyatro Topluluğu ( DİFTT) tarafından düzenlenecek olan ‘’ ŞARK DİŞÇİSİ ‘’ adlı oyun 26 Mart Pazartesi tarihinde Saat 19.00 sergilenecektir. Gösteri 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde olacaktır. Tüm akademik, idari personel ve öğrencilerimiz davetlidir.

Oyunun Konusu;
Parası için evlendiği, kendinden yaşça büyük karısını her fırsatta aldatan Taparnigos’un hır gür içinde geçen mutsuz evliliği çevresinde gelişir olaylar. Şark Dişçisi namıyla İstanbul’da hatırı sayıılır bir üne sahip dişçi Taparnigos çapkınlık ve hovardalık için kendisini Pera sokaklarına attığı bir gece öfkeli karısı Marta’nın kılık değiştirerek peşine düşmesi sonucu hayatının en zor saatlerini yaşayacaktır. Karısını aldattığı kadının kocası Tovmas’ın , zorla evlendirmek istediği kızının ve sarsak uşağının da araya girmesiyle işler içinden çıkılmaz bir dolantı komedyasına dönüşecek ve sonunda herkes hak ettiğini bulacaktır.