Ülkemizin İlk ve Tek Dal Hastanesinin Ameliyathanesine Kurucusunun Adı Verildi

Ülkemizde Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanında ilk ve tek branş hastanesi olan hastanemizin Genel Ameliyathanesine “Prof. Dr. Alper ALKAN Ameliyathanesi” ismi düzenlenen törenle verildi. Kurucusunun adı verilen ve içerisinde 3 ameliyat salonu bulunan ameliyathanede yılda ortalama 3000-3300 ameliyat gerçekleştirilmektedir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastanesinde düzenlenen törene; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan TEKE, İl Emniyet Müdürü İbrahim KULULAR, Rektör Prof. Dr. Muhammet GÜVEN, Hacılar Belediye Başkanı Doğan EKİCİ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet YILDIZ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan KELEŞ, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper ALKAN’ın yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Dekanımız Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK:“Öğrencilik zamanından bu yana tanıdığım Prof. Dr. Alper ALKAN’ı her zaman çalışkan ve başarılı bir öğrenci olarak bildim. Yaptığı işleri, kazandırdığı hastaneyi her zaman duyardım. Kayseri’ye ilk geldiğimde gördüm ki; Türkiye’de 80’e yakın Diş Hekimliği Fakültesi var. Alper ALKAN tarafından yapılanları, çoğu fakülte dekanı hayal bile edemez” dedi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet GÜVEN de, “Hayırsever katkıları ile üniversitemiz yaşıtlarına göre büyümede hızlılık göstermektedir. Bunun en önemli sebebi de hayırseverlerin üniversitemizi yalnız bırakmamalarıdır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Alper hocamızın da kişisel katkıları bu manada çok önemlidir. Çok girişimci ve istediğini almadan bırakmayan yapıya sahip birisi olarak gerek hayırsever Tatar Ailesi, gerek çalışanlarının katkısı ile çok güzel bir fakülte oluşturdu. Ülkemize, şehrimize çok güzel bir hastane kazandırdı. Aynı zamanda onun bir hastası olarak da bu ameliyathaneye isminin çok yakışacağını düşünüyorum.”dedi.

Prof. Dr. Alper ALKAN ise, Erciyes Üniversitesi Senato kararı ile ameliyathaneye isminin verilmesinden dolayı büyük gurur ve onur duyduğunu ifade ederek, “Herkesin bildiği bir söz vardır. Devlette yapılan hiçbir hizmet karşılıksız kalmaz diye. İşte bugün devletimizin sıcak yüzünü, şefkatini, yüceliğini ve hizmetin karşılıksız kalmadığını gösteren bir gündür. Devlet adına, adımın bu ameliyathaneye verilmesine karar alanlara ne kadar teşekkür etsem azdır” diyerek törenin son konuşmasını yaptı. Konuşmaların ardından davetliler tarafından, “Prof. Dr. Alper Alkan Ameliyathanesi” isimliğinin açılış kurdelesi kesildi.