Diş Hekimliğinin İlk Dal Hastanesi Erciyes Üniversitesinde Açıldı.

Ülkemizin Diş Hekimliği alanındaki ilk branş hastanesi olan Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastanesi Erciyes Üniversitesi bünyesinde Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından hizmete açıldı. 1. sınıf yataklı servis hizmetlerinin sunulduğu ve yılda yaklaşık 15000 adet lokal ve genel ameliyat yapılması hedeflenen 15 yatak kapasiteli hastanede, cerrahi girişimlerin canlı olarak sunulabileceği genel ve lokal ameliyathaneler ile konferans salonu, klinikler, merkezi sterilizasyon birimi ve çamaşırhane, araştırma laboratuarı, kütüphane gibi pek çok sağlık ve eğitim birimi bulunduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, “Ülkemizde çağdaş diş hekimliği eğitimi 103 yıldır Üniversitelerimizde resmi olarak verilmektedir. Büyüklerimizden devraldığımız bu önemli mirası daha ileriye götürebilmenin yolu cesur, kararlı ve yenilikçi olmaktan geçiyor. Bu hastane bu açıdan tarihi bir öneme sahiptir. Uluslararası ismiyle Oral ve Maksillofasiyal Cerrahi, yani Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi temel uzmanlık alanının tedavi protokolleri kapsamında girişimsel cerrahi tekniklerin uygulandığı, hastaların ayaktan veya yatarak müşahede, muayene, teşhis ve tedavi edildikleri böylesine ihtişamlı bir hastanenin Fakültemiz bünyesinde açılmasından ve açılışı bizzat Cumhurbaşkanımızın yapmasından dolayı tüm fakülte olarak mutluyuz ve gururluyuz. Bu hastanede sadece cerrahi uygulamalar yapılmayacaktır, aynı zamanda Kayseri ve çevre illerde yaşamakta olan zihinsel engelli çocukların diş tedavileri de genel anestezi altında yapılabilecektir. Ülkemizde oldukça geç kalınan bu uygulamanın, yakın zamanda diğer Diş Hekimliği Fakültelerine de sıçrayacağını düşünüyorum. Yüce Devletimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Başta binayı bağışlayan saygıdeğer Tatar ailesine, Prof. Dr. Cengiz Utaş’a ve Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’a müthiş desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım” dedi.

Diş hekimliğinde ilk branş hastanesi