Akademik Teşvik Ödeneği (22.01.2016)

1. Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru ve Değerlendirme Takvimi aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

Süreç Tarih
YÖKSİS bilgilerinin doldurularak çıktıların alınması için son tarih 22 Ocak 2016
YÖKSİS Çıktısı, Kanıtlayıcı Belgeler ve Akademik Teşvik Komisyonu tarafından belirlenen belgeler kullanılarak ilgili Ön İnceleme Heyetlerine başvuru tarihleri 25 Ocak - 1 Şubat 2016
Saat : 12:00
Ön İnceleme Heyetleri tarafından değerlendirmelerin tamamlanarak değerlendirme sonuçlarının bağlı oldukları Birim Yöneticiliklerine (Rektörlüğe Bağlı Bölümlerde Bölüm Başkanlığına, Yüksekokul/Enstitü ve MYO'larda Müdürlüklere, Fakültelerde Dekanlıklara) teslim edilmesi İçin Son Tarih 11 Şubat 2016
Ön İnceleme Heyetlerinin değerlendirme kararlarının birimler tarafından Akademik Teşvik Komisyonuna iletilmesi için son tarih 12 Şubat 2016
Akademik Teşvik Komisyonuna nihai kararların verilmesi ve sonuçların internet sitesinde ilan edilmesi için son tarih 19 Şubat 2016
Senatoya itiraz için son tarih 26 Şubat 2016
Senatonun itirazları sonuçlandırması için son tarih 4 Mart 2016



2. Araştırmacıların YÖKSİS üzerinden teşvik ödeneği başvurusu yaparak, gerekli YÖKSİS Başvuru Formunu üretmeleri için son tarih 22 Ocak 2016’dır. Bu tarihten sonra araştırmacıların YÖKSİS Sisteminden başvuru yapmaları (dolayısıyla üniversitemize teşvik ödeneği başvuruş yapabilmeleri) mümkün olamayacaktır.

3. YÖKSİS Başvuru formu ile kanıtlayıcı bilgi ve belgelerin üniversitemiz Ön İnceleme Heyetlerine iletilmesi ve komisyonların değerlendirme süreçleri elektronik ortamda “Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi” (ATÖSİS) üzerinden yürütülecektir. ATÖSİS, 25 Ocak 2016 tarihinde araştırmacıların kullanımına açılacak ve sisteme erişim için gerekli olan internet adresi AVESİS üzerinden aynı gün duyurulacaktır.

4. Araştırmacıların birimlerine yapacakları başvurularda, YÖKSİS’e girdikleri ve YÖKSİS Başvuru Formuna yansıyan faaliyetleri dışında herhangi bir faaliyet için teşvik başvurusunda bulunmaları mümkün değildir. Bu çerçevede, YÖKSİS puanlaması ile ATÖSİS puanlamasının ve faaliyet içeriklerine yönelik bileşenlerin birebir aynı olması zorunludur.

5. YÖKSİS Başvuru Formu ile kanıtlayıcı bilgi ve belgelerin üniversitemiz ön inceleme heyetlerine iletilmesi 25 Ocak-1 Şubat 2016 (saat 12:00’a kadar) tarihleri arasında ATÖSİS üzerinden gerçekleştirilecek olup, başvuruda sunulacak form ve belgeler aşağıda listelenmiştir. Yapılacak kontrollerde tespit edilecek olan yanlış veya gerçeğe aykırı beyanlardan doğacak yasal sorumluluklar başvuru sahiplerine ait olacaktır.

Tüm başvuru sahipleri tarafından yüklenmesi zorunlu olan belgeler

a. YÖKSİS Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Formu: Bu formun tüm başvuru sahipleri tarafından sunulması zorunludur. YÖKSİS Başvuru formunun en geç 22 Ocak 2016 tarihine kadar YÖKSİS üzerinden üretilmiş olması zorunludur. ATÖSİS üzerinden başvurusunu tamamlayan araştırmacıların bu formun aslını imzalamış olarak ilgili ön inceleme heyetine teslim etmeleri zorunludur.

b. Akademik Teşvik Ödeneği Araştırmacı Beyan Formu (Ek-2): Bu formun tüm başvuru sahipleri tarafından sisteme yüklenmesi zorunludur. ATÖSİS üzerinden başvurusunu tamamlayan araştırmacıların bu formun aslını imzalamış olarak ilgili ön inceleme heyetine teslim etmeleri zorunludur.

c. Faaliyet Kanıtlayıcı Belgeler: Teşvik başvurularında sunulması gereken kanıtlayıcı bilgi ve belgeler aşağıdaki link üzerinden Ek-1 olarak verilmiştir. Teşvik başvurusunda bulunulan faaliyetlere ilişkin belgelerin ilgili Yönetmelikte belirtilen ve Üniversitemiz tarafından belirlenen koşullara uygun olması ve ilgili faaliyetin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için yeterli düzeyde bilgi ihtiva etmesi zorunludur.

Özel durumu olan başvuru sahipleri tarafından yüklenmesi zorunlu olan belgeler

d. Araştırma Alanı Beyan ve Uygunluk Formu (Ek-3): Görev yapmakta olduğu bölümde temel alanına uygun Ön İnceleme Heyeti bulunmayan araştırmacıların, alanına uygun Ön İnceleme Heyeti bulunan farklı bir bölüme başvuru yapabilmesi için ilgili formun bölüm veya birim yetkilisine onaylatılarak sisteme yüklenmesi ve aslının imzalanmış olarak Ön İnceleme Heyetine teslim edilmesi zorunludur.

e. Kurum Değişikliği Beyan Formu (Ek-4): Teşvik başvurusunda beyan edilen faaliyetler arasında devlet üniversitesi dışındaki kurumlarda görevliyken gerçekleştirilen herhangi bir faaliyeti bulunan araştırmacıların, ATÖSİS başvurusunda bu formu sisteme yüklemesi ve aslının Personel Daire Başkanlığına onaylatılarak Ön İnceleme Heyetine teslim edilmesi zorunludur.

6. Ön İnceleme Heyetleri başvurular üzerinde aşağıdaki işlemleri gerçekleştirileceklerdir.
a. ATÖSİS üzerinden girilen bilgiler ile YÖKSİS üzerinden yapılan başvurunun uyumluluğunun kontrol edilmesi,
b. Faaliyetler için kanıtlayıcı bilgi ve belgelerin yeterliliğinin kontrol edilmesi,
c. Başvuru sahibinden varsa eksiklik veya hataların giderilmesinin talep edilmesi,
d. Gerekçesi belirtilmek suretiyle, gerekli düzeltmelerin yapılmasından ve eksikliklerin tamamlanmasından sonra başvuruları karara bağlayarak değerlendirme raporunun hazırlanması.
e. Değerlendirme raporunun Birim Yöneticiliklerine (Rektörlüğe Bağlı Bölümlerde Bölüm Başkanlığına, Yüksekokul/Enstitü ve MYO’larda Müdürlüklere, Fakültelerde Dekanlıklara) teslim edilmesi.

7. Başvurularla ilgili sıklıkla sorulan sorularla ilgili bilgilendirme dokümanı Ek-5’ de verilmiştir.

8. YÖKSİS’de yayımlanan akademik teşvik ödeneği ile ilgili “Teşvik Yardım” dokümanı Ek-6’da verilmiştir.

9. YÖK Başkanlığı tarafından 11 Ocak 2016 tarihinde yapılan aşağıdaki duyurunun dikkate alınması rica olunur:

“Akademik Teşvik Uygulaması Hakkında Güncelleme Duyurusu (11.01.2016) Akademik Teşvik yönetmeliği kapsamında faaliyet veri girişleri Yükseköğretim Akademik Özgeçmiş sisteminde devam etmektedir. Söz konusu yönetmeliğin 7. maddesi 4. Fıkrası "Birden fazla öğretim elemanıyla yayın yapılması veya ödül alınması halinde faaliyet türü puan teşvik oranlarının belirlenmesi.." bölümünde bulunan dördüncü ve sonrası isimler için yapılan hesaplama ile ilgili sistem üzerinde bir düzenleme yapılmıştır. Dördüncü ve sonrası isim olarak bulunduğunuz yayın veya ödül bilgileriniz için ilgili kayıtlarda ham puanların yeniden hesaplanması gerekmektedir. Bu işlem için söz konusu kayıtlar üzerinde güncelleme işlemi yapılmalı "Değişiklikleri Kaydet" butonuna basılarak yeni hesaplanmış ham puan elde edilmelidir.”

Rektörlük

Ek-1. Faaliyet Kanıtlayıcı Belgeler için tıklayınız.
Ek-2. Araştırmacı Beyan Formu için tıklayınız.
Ek-3. Araştırma Alanı Beyan ve Uygunluk Formu için tıklayınız.
Ek-4. Araştırmacı Kurum Değişikliği Beyan Formu için tıklayınız.
Ek-5. Sıklıkla Sorulan Sorular Bilgilendirme Dokümanı için tıklayınız.
Ek-6. YÖKSİS Teşvik Yardım Dokümanı için tıklayınız.