Akademik Teşvik Ödeneği (11.01.2016)

Devlet Yükseköğretim kurumlarının kadrolarında bulunan akademik personelin akademik faaliyetlerine dayalı olarak Akademik Teşvik Ödeneği (ATÖ) verilmesi ile ilgili gelişmeler ve yürütülen çalışmalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

ATÖ Başvurusu yapacak araştırmacıların, ilgili Yönetmelik gereğince teşvik ödeneğine temel teşkil edecek faaliyetlerini YÖKSİS sistemine girmeleri ve YÖKSİS’ten alacakları formu başvuru aşamasında kanıtlayıcı belgelerle birlikte bölümlerine sunmaları gerekecektir.

Bu kapsamda, araştırmacılarımızın mükerrer bilgi girmemeleri için üniversitemiz Akademik Veri Yönetim Sisteminde kayıtlı verilerden makale, bildiri ve proje bilgileri toplu olarak YÖKSİS’e aktarılmak üzere YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanlığına iletilmiştir. Bu veriler araştırmacılarımızın kişisel alanlarına henüz aktarılmamış olmakla birlikte, YÖK Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde yoğunluk nedeniyle gecikme yaşandığı, ancak verilerin aktarılacağı ifade edilmiştir.

Üniversitemizde akademik teşvik ödeneği süreçlerinin sağlıklı bir şekilde elektronik ortamda yürütülebilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalar ise halen devam etmekte olup, bu aşamada araştırmacılarımızın aşağıda listelenen ve verilen kısa yollardan erişebilecekleri bilgilendirme dokümanlarını incelemeleri ve başvuruda istenecek doğrulayıcı belgeleri hazırlamaları önemle rica olunur.

1. Akademik Teşvik Ödeneği Bilgilendirme Dokümanı: ATÖ hakkında genel bilgiler, uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlar ve hesaplama detayları verilmiştir.

2. YÖKSİS’e Aktarılan Verilere Erişim Bilgilendirme Dokümanı: Araştırmacıların üniversitemizden iletilen makale, bildiri ve proje bilgilerine YÖKSİS’ten nasıl erişeceklerine dair açıklamalar verilmiştir.

Araştırmacılarımız gelişmelerle ilgili olarak ayrıca bilgilendirilecektir.

REKTÖRLÜK

ATÖ Bilgilendirme Dokümanı için tıklayınız.
YÖKSİS Taslak Kayıtlara Erişim Bilgilendirme Dokümanı için tıklayınız.