6. Dönem Mezuniyet Töreni

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenimize Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza ÇAKIR, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet GÜVEN, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem A. GÜRGAN, Kayseri Dişhekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

6. dönem mezunlarımızın sahneye davet edilmesinin ardından, törenin açılış konuşmasını yapan Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza ÇAKIR mezun olan öğrencilere iyi bir mesleğe sahip olduklarını belirterek şunlara değindi. “ Mezun olan ve artık hekim olan bu arkadaşlarımızın bu günlere gelmesinde çok büyük emekleri olan eli öpülesi anneleri ve muhterem babaları gönülden kutluyorum. Anne ve babalar bugün en mutlu anlarını yaşıyorlar.” dedi. Konuşmasının devamında Erciyes Üniversitesi hakkında bilgiler veren Çakır : “Erciyes Üniversitesi büyük bir aile. İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük üniversitelerinden bir tanesi. Kurumsal kimliğe sahip olan üniversitemiz, elli dokuz bin öğrencisiyle, üç kampüsü, on sekiz fakültesi ile gerçekten büyük bir üniversite. Tabi bu on sekiz fakülte arasında Diş Hekimliği Fakültesi ayrı bir öneme ve değere sahip. Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurumsallaşmasında emeği geçen Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Alper ALKAN’a teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Törende konuşma yapan Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem A. GÜRGAN ise “2001 yılında kurulmuş olsa da 2005-2006 döneminde öğrenci almaya başlayan genç fakültemiz aynı dönemde kurulan veya daha eski tarihlerde kurulan Diş Hekimliği Fakülteleri içinde fiziksel ve akademik olarak gelişen ve en çok tercih edilen fakültelerden biri olmuştur. Bunu sağlayan Eski Dekanımız Prof. Dr. Alper ALKAN ve ekibine, kadrolarımıza, akademisyenlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler başta olmak üzere tüm mezunlara plaket ve diplomaları takdim edildi.