Diş Hekimliği Fakültesi Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Derneği Tarafından Denetlendi

Eğitim ve araştırma konusunda yıllardır ciddi yatırımlar yapan Diş Hekimliği Fakültesi, 21-24 Nisan 2014 tarihleri arasında, Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Derneği (Association for Dental Education in Europe (ADEE)) adına gelen gözlemci heyeti tarafından ziyaret edildi.

Prof. Deborah WHITE (Birmingham, İngiltere) başkanlığında, raportör Dr. Eilis DELAP (Dublin, İrlanda), üyeler Dr. Annemarie VERHOEF (Amsterdam, Hollanda) ve Prof. Amaral Rui MENDES (Porto, Portekiz) ‘den oluşan ADEE heyeti, Fakültemizin eğitim, araştırma ve klinik hizmet alanlarındaki olanaklarını inceleyip değerlendirmişlerdir. ADEE heyeti, bu değerlendirmeler kapsamında eğitim sistemimiz ve müfredatımızla ilgili olarak başta Dekanımız olmak üzere Fakültemiz öğretim üyeleri, Fakültemizde ders veren diğer öğretim üyeleri, doktora/uzmanlık öğrencileri ve lisans öğrencilerimiz ile ayrı seanslarda geniş katılımlı toplantılar yapmıştır.

Fakültemizde bulundukları süre zarfında, Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR tarafından da kabul edilen heyete üniversitemizin olanakları da gösterilmiş ve araştırma merkezlerimizden GENKÖK gezdirilerek tanıtılmıştır.

Bir haftalık ziyaret sonunda ADEE heyeti tarafından yapılan sunumda;

Diş Hekimliği Fakültemizin alt yapı, fiziksel imkânlar ve makine-teçhizat, hasta çeşitliliği açısından ve katkısı olan tüm akademik personelin eğitim ve öğretim hizmeti düzeyinde yeterli, istekli ve gelişmeye açık olduğu vurgulanmıştır.

Müfredat içerisindeki multidisipliner yaklaşımla verilen ve uygulanan dersler çok beğenilmiş ve Fakültemizin ERASMUS çerçevesi içinde ikili anlaşma yapılabilecek düzeyde bir Kurum olduğu, hem öğrencilerimize sunulan olanaklar hem de hasta çeşitliliği düzeyinde bir kez daha tescil edilmiştir.

Fakültemiz ADEE tarafaından denetlenen ülkemizdeki altıncı Diş Hekimliği Fakültesi olmuştur. 28-30 Ağustos 2014 tarihlerinde Lentonya’nın başkenti Riga’da düzenlencek olan 40’ıncı ADEE yıllık Kongresinde ADEE Yönetim Kurulu tarafından Fakültemize “Denetlenme Sertifikası” verilecektir.