Klinikler Binası ve Yapay Hasta Kliniğinin Açılış Töreni

B Blok Klinikler Binası ve Yapay Hasta Kliniğimizin açılış töreni, Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR, hayırsever Mehmet TATAR ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alper ALKAN’ın konuşmaları ile başladı. Prof. Dr. Alper ALKAN konuşmasında “Yapılan Hizmet Alanları Hakkında” bilgiler verdi. Daha sonra Klinikler Binasına kısa bir gezi düzenlendi. Ardından Yapay Hasta Kliniğinde çalışma yapan öğrencilerle görüşüldü. Tören hazırlanan kokteyl ile sonlandırıldı.

B Blok Klinikler Binası: 9000 m2’lik kapalı alana sahiptir. Merkezi Sterilizasyon Ünitesi, Preklinik, (Öğrenci Uygulama Kliniği) Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji), Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi, Endodonti, Ortodonti ve Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) klinikleri ile 6 kattan oluşmaktadır. Binada toplam 152 adet ünit (hasta koltuğu) mevcuttur.

Yapay Hasta Kliniğimiz, öğrencilerin önceden belirlenmiş senaryolara göre hazırlanmış yapay hastalar üzerinde el becerisi ve klinik yetkinlik kazanmaları için oluşturulmuştur. Öğrenciler, öğretim elemanlarının yapmış olduğu görsel çalışmaları, ünitelerinde bulunan LCD monitörler aracılığı ile canlı olarak izlemektedir. 110 adet yapay hastanın yer aldığı kliniğimiz, Türkiye’deki en büyük yapay hasta klinikleri arasında yer almaktadır.