Hasta Hakları Günü

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Sezer DEMİRBUĞA “26 Ekim Hasta Hakları Günü” dolayısıyla Ağız Diş ve Çene Cerrahisinde yatan hastaları ziyaret etti.

Başhekim Prof. Dr. Sezer DEMİRBUĞA, “26 Ekim Hasta Hakları Günü” dolayısıyla, hastanemizde tedavi gören tüm hastalarımıza acil şifalar diler, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza çalışmalarında kolaylıklar dilerim.” şeklinde konuştu.

Hasta hak ve sorumluluklarına dikkat çeken Başhekim Prof. Dr. Sezer DEMİRBUĞA, “Hastaların adalet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde sağlık hizmetlerinden faydalanma ırk, dil, din ve mezhep, cinsiyet, felsefi inanç, ekonomik ve sosyal durumları dikkate alınmadan hizmet alma hakkı vardır. Hastaların hakları olduğu kadar sorumlulukları da vardır. Hastalar; başvurduğu sağlık kuruluşunun kural ve uygulamalarına uymalıdır.” İfadelerini kullandı.