Anıt Bayrak ve 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni

Anıt Bayrak, fakültemiz otoparkında düzenlenen görkemli bir törenle göndere çekildi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin KELEŞTEMUR ve Dekanımız Prof. Dr. Alper ALKAN’ın konuşmalarıyla başlayan törene Tatar Ailesi, öğretim üyeleri, öğrenciler, basın mensupları ve fakülte personeli de katıldı. Bayrak töreninin ardından, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenine geçildi. Fakülte birincisi Dişhekimi Vahdi KILIÇ, duygu dolu bir konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı. Elli üç öğrencisini mezun etmenin haklı gururunu yaşayan fakültemiz, coşkulu bir mezuniyet törenine daha imza attı.


Prof. Dr. Alper Alkan’ın Anıt Bayrak Tören Konuşması;

     Böylesine önemli bir günde, büyük sözler sarf etmeyi hayal ettim hep. Lakin ihtişamıyla bizleri büyüleyen Türk Bayrağının altında, söylediklerimin çok da bir kıymeti olmayacaktır biliyorum.

Öncelikle bu eserin ortaya çıkmasında bizlere destek veren, güç veren, heyecanımızı paylaşan ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İnanın dün gece saat 1’e kadar 8 taş ustası ve teknik ekibimiz soğuk-ayaz demeden titreyerek üzerine bastığımız kaideyi törene yetiştirmek için bu alanda çalıştılar. Bayrak töreninden başka hiçbir güç onları burada tutamazdı. Bir kez daha Bayrağımızın ne denli sevildiğine şahit olmak beni ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Düşünce bazında fakültemizde görüş birliğine vardığımız bayrak projesi ile ilgili ilk iznimizi, Sayın Rektörümüzden aldık. Kendisi büyük bir memnuniyetle bu düşüncemizi destekledi. “Biraz büyük ama” dedim kendisine. “Olsun” dedi. Daha sonra uçuş güvenliğine engel bir durum olup olmadığının tespiti için Garnizon Komutanlığı ve Belediye’den gerekli resmi izinleri aldık. İhale sürecinden sonra, yüklenici firma görmüş olduğunuz ve henüz tamamlanmayan bayrak direğini 15 gün önce tespit ettiğimiz alana dikti.

Direği görenlerden bazıları bizlere, “Rektörlüğünkinden daha büyük bayrak direği mi olur?” dediler. Ben de onlara; “Bizim bayrağımız büyük ama bunu sorun etmeyen Rektörümüzün yüreği hepimizinkinden büyük.” dedim.

Bazıları da; “Masrafa ne gerek var ki?” dediler. Ben de onlara; “Dünyanın en güzel bayrağını bu denli seven, ona hayranlıkla bakan, baktığında içine huzur dolan bir milletten daha zengini varmı ki? Masrafın lafı mı olur !” dedim.

Bazıları da; “Baz istasyonu mu var bunun içinde?” dediler. Ben de onlara; “Evet, içinde dünyanın dört bir tarafında algıları bizlere dönük Türklerin gönülleri var.” dedim.

Bu anıt bayrak, Üniversitemize, şehrimize, ülkemize, Türk milletine hayırlı olsun.

Saygılar sunarım.