Yatay Geçiş Kayıt Duyurusu

2013-2014 ÖĞRETİM YILINDA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI
KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERDEN KAYIT SIRASINDA
İSTENECEK BELGELER VE YAPILACAK İŞLEMLER

 

 
KAYIT TARİHLERİ:
TIP FAKÜLTESİ                                          : 26-29 Ağustos 2013
DİĞER FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLAR   : 09-13  Eylül  2013
 

1. Öğrencinin girdiği yıldaki ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi onaylı sureti.
2. 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
3. Öğrenci Katkı payının/öğrenim ücretinin yatırıldığına dair belge.  (Yatırılacak miktar öğrenciye kayıt sırasında bildirilecektir.)
4. Kredi ve Yurtlar Kurumundan katkı kredisi alan öğrenciler katkı kredisi aldıklarını kayıt sırasında belgelemeleri gerekmektedir.
5. Nüfus Cüzdan fotokopisi

6. Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım programına kayıt yaptıracak öğrenciler tam teşekküllü resmi bir hastaneden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve sağlığa sahip olduklarını belgeleyen rapor getirmeleri gerekmektedir.
          Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokuluna  kayıt yaptıracak öğrencilerin  tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu getirmeleri gerekmektedir.
7. Hazırlık Sınıfı bulunan (Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı) fakültelere/yüksekokullara yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilere hazırlık sınıfı ile ilgili bilgiler kayıt sırasında verilecektir.
8. “ 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi ile 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenler, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki maluller ile 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanların çocuklarından” belgelemeleri durumunda katkı payı veya öğrenim ücreti alınmayacaktır.
 
KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:
1. Kayıt için öğrencinin bizzat başvurması gerekmektedir.
2. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
3. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler herhangi bir hak iddia edemez.