Konuk: Prof. Dr. M. Mümtaz MAZICIOĞLU

Fakültemizde, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Mümtaz MAZICIOĞLU tarafından "Simüle/Standardize Hasta Eğitimi" konulu sunum yapıldı.

Simüle hastaların sağlık eğitimlerinde kullanımı hem dünyada hem de Türkiye’de hızla yaygınlaşmaktadır. Diş Hekimliği Lisans Eğitim Müfredatında kendine yeni yeni yer bulmaya çalışan ve özellikle eğitimde akreditasyonun önemli gerek şartlarından olan “Simüle Hasta” kavramının öncelikle hocalarımızın dikkatine ve ilgisine sunulması hedeflenerek düzenlenen eğitim programında Prof. Dr. M. Mümtaz MAZICIOĞLU, diş hekimliği uygulamalarında yer alacak simüle hasta hazırlığı ile ilgili fakültemiz öğretim üyelerine derinlemesine bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıda ayrıca, Diş Hekimliğinde simüle hasta yaklaşımının nasıl olması gerektiği ve lisans eğitim müfredatımızda hangi şekilde yer alabileceği konusu toplantıya farklı anabilim dallarından katılan öğretim üyelerinin fikirleriyle zenginleştirilerek tartışıldı ve yine Lisans Eğitim Müfredatımızın içerisine Simüle/Standardize Hasta Eğitimi Dersi konulabileceği konusu üzerinde görüşüldü.