Değerli Akademisyenlerle Tanışma Programı

Üniversitemizin farklı fakültelerinde ve araştırma merkezlerinde görev yapan, ulusal ve uluslararası bilimsel arenada başarı göstermiş ve kendi alanlarında taranan dizinlerde ismi üst sıralarda yer alan öğretim üyeleri, Fakültemiz tarafından düzenlenen bir panel ile bir araya geldiler. Panel, Dekanımız Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK’ün moderatörlüğünde ve tüm Fakülte öğretim üyelerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Programda bir araya gelen, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğinden Prof. Dr. Derviş KARABOĞA, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Fatih DUMAN, Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinden Doç. Dr. Mustafa Serdar ÖNSES, Eczacılık Fakültesi Kimya Bölümünden Doç. Dr. İsmail ÖÇSOY, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliğinden Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Nuri ERTAŞ ve Ziya Eren İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Dr. Serkan DAYAN bilimsel geçmişlerinden bahsederek çalışma alanları konusunda bilgi verdiler.

Alanlarında söz sahibi olan bu akademisyen kadro ile fakültemiz öğretim üyelerinin işbirliği neticesinde ortaya çıkacak yeni projelerin ve geliştirilecek ürünlerin, neredeyse tüm malzemeleri dış kaynaklı olan dişhekimliği pratiğine sunabileceği büyük katkılara vurgu yapan Dekanımız Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK, ülkemizde Diş Hekimliği alanında yerli-millî ürün kullanımının halen istenilen düzeyde olmadığını ve bu tür birlikteliklerin millileşme çabalarına önemli ölçüde temel teşkil edeceğine inancının büyük olduğunu belirtti.

Araştırmacılarımızın ayrı ayrı, üretime yönelik yeni proje hedefleri ve çalışmaların ürüne dönüştürülmesi süreçlerine değinmelerinden sonra fakültemiz öğretim üyeleri ile halen yürütülmekte olan Fakültemiz projeleri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişleri gerçekleşti.

Program takvimi en kısa zamanda duyurulacak olan yeni toplantı sözlerinin alınmasının ardından birlikte yenilen öğle yemeği ile sonlandırıldı.