Kamuoyuna Duyurulur !

Son günlerde hayvan sever duyarlı vatandaşlarımız tarafından Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi ve Deneysel-Klinik Araştırma Merkezimiz denetiminde gerçekleştirilmesi planlanan kök hücre tedavisi geliştirmeye yönelik bir hayvan çalışma projesi hakkında gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atılmaktadır. Planlanan kök hücre çalışması 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu ve 06.07.2006 tarih 26220 sayılı hayvan deneyleri etik kurullarının çalışma usul ve esaslarına dair yönetmeliklerine harfiyen uymakta olup bu kapsamda Erciyes Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından da onaylanmıştır. Çalışmanın her aşaması bu Kanun hükmünde yer alan kurumların ve şahısların denetimine açıktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.