BASINDA FAKÜLTEMİZ

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesi Kampüsü Kurmaya Hazırlanıyor

Kayseri Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, Türkiye’nin değişik illerinden hastalar geldiğini belirterek, hasta potansiyelinin fazla olması nedeniyle de Türkiye’de ilk diş hekimliği fakültesi hastane kampüsünü kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) tarafından düzenlenen ve Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı 3. Uluslararası Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler Sempozyumu, Erciyes Dağı’ndaki Grand Eras Otel’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin değişik üniversitelerindeki diş hekimliği fakültelerinden ve ABD ile İngiltere’den 220 akademisyenin katıldığı sempozyum, bugün sona erdi. Sempozyumda konuşan Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Alper Alkan, çene cerrahisi alanında böyle bir önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve sempozyumda ağız ve çene cerrahisi alanındaki son yeniliklerin ele alınacağını ve bu konuda isim yapmış akademisyenlerin, bilgi ve deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaşacağını kaydetti.

Konuşmasında Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nin kuruluşundan bu yana geldiği aşamayı da anlatan Prof. Dr. Alkan, Türkiye’de diş hekimliği alanında ilk branş hastanesini fakülteleri bünyesinde kurduklarını ve bununla da yetinmeyip yine Türkiye’de ilk olan Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi’ni kurarak, halka en iyi şekilde hizmet verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Alkan, “Diş Hekimliği Hastanemize ek olarak 2011 yılında hizmete açtığımız Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanemizde her türlü teknolojik cihaz mevcut. Tam donanımlı hastanemizde genel ve lokal anestezi eşliğinde çene kırığı, çene yapısı değişimi gibi her türlü ağız ve çene ameliyatını gerçekleştirmekteyiz. Burada gerçekleştirdiğimiz ameliyat sayısı yılda 15 bin civarındadır. 15 yataklı hastanemizde 20 akademik ve 32 idari personel görev yapmakta. Hastanemize sadece Kayseri’den değil, başta çevre iller olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden hastalar gelmekte. Dolayısıyla hasta potansiyelimiz oldukça fazla. Bu yüzden hastanemizi daha da genişletme hedefindeyiz. Türkiye’de ilk diş hekimliği fakültesi hastane kampusunu kurma hayalimiz var. İnşallah bu hayalimizi de gerçekleştiririz” diye konuştu.

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) Başkanı Prof. Dr. Selçuk Basa ise, derneklerinin kuruluşundan beri bilimsel faaliyetlere büyük önem verdiğini kaydetti. Prof. Dr. Basa, “Derneğimiz, bilimsel faaliyetlerini kurs, kongre ve sempozyumlarla sürekli aktif tutarak, hem uzman meslektaşlarımızın bilgilerini tazelemelerine ve deneyimlerini paylaşmalarına fırsat vermekte, hem de genç çene cerrahi adaylarının bilgi ve görgülerini artırmalarına olanak sağlamaktadır. Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilen bu toplantıya katılan meslektaşlarımız ortognatik cerrahide temel prensipler ve yenilikleri öğrenme imkanı bulacak. Ayrıca çene cerrahisinde uzman yurt dışından gelen konuklarımız, deneyimlerini uygulamalı olarak meslektaşları ile paylaşacak” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da, üniversitelerinin bin 500 yataklı Tıp Fakülteleri Hastanelerinden sonra gerek diş hekimliği ve çene cerrahisinde tam donanımlı Diş Hekimliği Hastanesine de sahip olduğunu belirtti ve “Üniversitemiz, bir araştırma üniversitesi olma yolunda biri biri ardına faaliyete geçirdiğimiz bilimsel araştırma merkezleri ile Türkiye’de adından sıkça söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir” dedi.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Türk Müziği Topluluğu Korosunun verdiği konserin renk kattığı sempozyumda Prof. Dr. Erdem Kılıç ve Prof. Dr. Osman Etöz “Ortognatik Cerrahide Fiksasyon Yöntemleri”, Prof. Dr. Gökmen Kurt “Ortognatik Cerrahide Üç Boyutlu Planlama ve Yumuşak Doku Analizleri”, Prof. Dr. Beyza Hancıoğlu Kırcelli “Miniplak Ankrajlı Yüz Maskesi ve Orta Yüz Protraksiyon”, Prof. Dr. Reha Kişnişçi “Cerrahi Açıdan Hasta Planlaması ve Değerlendirme” konularında sunum yaptı.

Sempozyumda; Prof. Dr. Anne Blyth “Osteotomilerde İdeal Fiksasyon, Kesi ve Dikiş Teknikleri”, Prof. Dr. Eugene E. Keller “Dört Köşeli Le Fort Osteotomisi” ve Dudak Damak Yarıklı Bireylerde Ortognatik Cerrahi”, Prof. Dr. Altan Varol “Açık Kapanış ve ‘Gummy Smile’Deformiteleri, Prof. Dr. Selçuk Basa “Fasiyel Asimetrilerde Osteotomi Teknikleri”, Prof. Dr. Timuçin Baykal “Genioplasti: Tedavi Planlaması ve Komplikasyonların Yönetimi”, Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, Prof. Dr. Mehmet Manisalı “Çene Yüz Deformitelerinde Sert ve Yumuşak Doku Ögmentasyonları” ve “Ortognatik Cerrahinin Püf Noktaları”, Prof. Dr. HakanTüz “Ortognatik Cerrahi Komplikasyonları ve Korunma Yolları” konularında sunum yaptı.